EPS

Wat is EPS isolatie (Expanded Poly Styrene)?

Iedereen herkent EPS (Geëxpandeerd polystyreen) aan zijn witte of zwarte/grijze bolletjesstructuur. Deze bolletjes zijn gevuld met 98% lucht en slechts 2% polystyreen om de lucht op zijn plaats te houden. De lambdawaarde van droge stilstaande lucht bedraagt 0,024 W/mK. De lambdawaarde van EPS bedraagt ongeveer 0,035 W/mK. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie.

Door deze eigenschap is EPS zeer goed bruikbaar in isolatiechape. De korrels maken de isolatiechapes niet alleen licht, doch vooral thermisch goed isolerend.

highlights

EPS isolatie of isolatiechape 150: 0,052 W/mk – +- 150 kg/m³ gewicht in droge toestand
EPS isolatie of isolatiechape 200: 0,059 W/mk – +- 200 kg/m³ gewicht in droge toestand
EPS isolatie of isolatiechape 250: 0,069 W/mk – +- 250 kg/m³ gewicht in droge toestand

EPS isolatie of isolatiechape 150: 0,040 W/mk – +- 80 kg/m³ gewicht in droge toestand

Afhankelijk van het type EPS korrel, en de hoeveelheid cement die gebruikt wordt als bindmiddel kan het soortelijk gewicht zeer sterk laten variëren. Dit gewicht is recht-evenredig met de druksterkte maar omgekeerd evenredig met de thermische isolatie.

Maes Chapewerken werkt enkel met nieuwe EPS korrels met een korrelgrootte van 2,5 tot 3,5 mm gemiddeld. Deze gelijkmatige korrelverdeling en het gegeven dat de korrels 100 % rond zijn, maakt dat een perfecte isolatiechape kan worden bekomen met veel minder cement, doch met voldoende hoge mechanische eigenschappen.

 

Gratis offerte aanvragen​